Krämig morotskaka

En morotskaka som har en fyllig botten och en krämig god philadelphiaostglasyr.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kakan:
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 200 g smält
  • 6 dl rivna morötter
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bikarbonat
  • Glasyren:
  • 100 g smält smör
  • 400 g philadelphiaost
  • 5 dl florsocker

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst.
  2. 2. Tillsätt de rivna morötterne tillsammans med det smälta smöret. Rör om till en jämn smet.
  3. 3. Vispa sedan ner vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och bikarbonat i smeten. Häll över det i en smord långpanna och låt det grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  4. 4. Glasyren: Smält smöret och rör sedan ner resten av ingredienserna till en jämt och slät glasyr. Bred ut den över kakan då den har svalnat.
  5. Strö lite kokos över kakan, som garnering.

Kommentarer

Hej! Jag har precis fått färdigt en supergod morotskaka, tuse tack för receptet :)
Denna blev en succè när jag tog med till jobbet och bjöd :) Gjorde den i mindre form. Tänk på att den behöver längre tid i ugnen då.
Jo den är verkligen jättegod ! Okej de låter som en bra idé =)
Underbart god! Den blev dock lite tunn så nästa gång ska jag prova att ha en mindre plåt :)

Liknande recept

@pinglan52

Majsans morotskaka

En favorit bland morotskakor, har provat många och kommit fram till denna goda kaka. Går åxå bra att frysa med glasyren och tinas då…