Krämig persikoform

Gör en läcker persikodessert! Den blir ett mellanting mellan cheesecake och paj. Använd färska persikor till desserten när det är säsong.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 10 st Digestive-kex
  • 1 tsk malen kanel
  • 4 msk farin
  • 4 msk smält smör eller margarin
  • 1 burk persikohalvor, 800 g
  • 200 g Philadelphiaost
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl skållad, skalad mandel
  • Garnering:
  • persikoklyftor

Gör så här

  1. Krossa kexen och blanda dem med kanel, farin och smält matfett. Tryck ut smeten i botten på en pajform, ca 20 cm i diameter. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i 175° ca 10 minuter. Låt det svalna något.
  2. Låt persikorna rinna av och spara spadet. Lägg persikohalvorna med snittytan nedåt i pajskalet. Spara någon halva till garnering.
  3. Rör osten smidig med socker, vaniljsocker och 4 msk persikospad. Klicka röran över persikorna, skär mandeln i strimlor och strö dem över ytan. Grädda i mitten av ugnen i 175° 30 - 40 minuter tills smeten stelnat. Låt pajen svalna.
  4. Klyfta resterande persikohalvor och garnera pajen. Servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…