Krämig rabarberkompott med crunchigt nöt- och kaneltäcke

Rabarberkompott är gott i många former. Den här är annorlunda med skivade bananer och en härlig krämighet. Nöttäcket passar underbart till!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 gram rabarber i små bitar
  • 1 dl strösocker
  • 2 stora skivade bananer
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 burk vaniljkesella
  • Nöt- och kaneltäcke:
  • 100 gram smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • 3 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kanel
  • 3 krm salt

Gör så här

  1. Börja med kompott. Blanda rabarber i en kastrull med socker och en liten skvätt vatten. Låt den småkoka tills den är mjuk. Låt kompotten kallna och rör ned vaniljsocker.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda nöthackets ingredienser till en smulig deg. Smula ut degen på en plåt klädd med papper. Grädda dem i ca 10-15 minuter. Rör om ett par gånger under tiden för jämn gräddning. Låt kallna.
  3. Vid servering. Rör ned kesella i rabarbern. Blanda ner bananskivor. Fördela i skålar och toppa med nöthack.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…