Krämig rabarberpannkaka

Kräver lite extra arbete...men resultatet blir såå gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 påse rostade mandelspån (ca 50 g)
  • 1 tsk vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 äggulor
  • 3 ägg
  • 2½ dl vispgrädde
  • 3 dl mild yoghurt med vaniljsmak
  • ½ vaniljstång
  • 2 1/2 dl vatten
  • 200 g rabarber
  • 200 g jordgubbar, i bitar
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 1 msk socker
  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. Tillagning dag 1:
  2. Finfördela mandelspånen i en matberedare. Tillsätt mjöl, salt och socker och blanda. Häll sedan i äggulor, ägg och grädde och vispa till en fin smet. Låt stå i kylen i 24 timmar.
  3. Tillagning dag 2:
  4. Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter tills cirka 2 deciliter återstår. Skär vaniljstången på längden och lägg den i en gryta. Häll i socker och vatten och koka tills sockret löst sig. Skala rabarbern och skär den i små bitar, lägg dem i sockerlagen och låt den svalna av.
  5. Låt rabarbern stå och dra minst 20 minuter och sedan rinna av ordentligt. Fördela den i åtta små smorda portionsformar (cirka 1 ½ deciliter). Rör om i äggsmeten och häll på den. Grädda i mitten av ugnen tills smeten har fått gul-brun färg, cirka 15 minuter. Pannkakan kan också gräddas i en liten långpanna (cirka 20x30 centimeter) cirka 20 minuter.
  6. Lägg jordgubbarna i en skål. Häll över limesaften. Blanda socker och limeskal och blanda med jordgubbarna. Sikta florsocker över pannkakan när den svalnat och servera den med jordgubbarna och yoghurten.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…