Krämig yoghurtpaj med blåbär

Det är yoghurten som gör att man bara vill ha mer av den här pajen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 170 g smulade digestivekex
  • 70 g smält osaltat smör
  • 1 msk strösocker eller honung
  • 1 msk vetemjöl
  • Fyllning:
  • 2 ½ tsk gelatinpulver
  • 3 msk vatten
  • 2,35 dl vispgrädde
  • 4,75 dl vaniljyoghurt
  • 55 g strösocker
  • 300 g färska blåbär, eller hallon, eller jordgubbar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. Blanda alla ingredienser till pajdegen ordentligt. Tryck ut degen jämnt i en pajform med diameter 23 cm och förgrädda i 15 minuter. Låt sedan svalna på galler.
  2. Häll vattnet i en kastrull. Strö gelatinpulvret över och ställ undan i några minuter. Koka sedan gelatinet i 3- 4 minuter under ständig omrörning , tills gelatinet lösts upp. Häll ½ dl vispgrädde i en metallbunke och tillsätt gelatinet.
  3. Fyll en stor bunke med isbitar och kallt vatten.Häll yoghurt och socker i en bunke och rör om. Vispa försiktigt ner yoghurtblandningen i gelatinet. Ställ sedan bunken i i isbadet. Kyl fyllningen tills den börjar stelna, i 10 -15 minuter. Rör om då och då. Vispa resten av grädden riktigt tjock med elvisp. Vänd försiktigt ner grädden och 250 g bär i youghurtblandningen. Häll fyllningen i det avsvalnade pajskalet och lägg resten av bären på fyllningen.. Kyl pajen i 30 minuter eller tills den har stelnat.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…