Krämig zabaione

Denna klassiska, italienska dessert är mycket snabb och lätt att göra. Färska bär eller färsk frukt ger en syrlig kontrast till zabaionen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • ½ dl strösocker
  • 1 dl sherry eller marsalvin
  • 250 g hallon
  • Garnering:
  • Mynta- eller citronmelissblad

Gör så här

  1. Vispa ihop äggulor och socker till en pösig smet i ett glas eller i en metallskål. Värm upp vinet i en kastrull men det får inte koka. Vispa ner det varma vinet lite i taget i äggsmeten.
  2. Koka upp vatten i en kastrull och ställ skålen i kastrullen. Värm upp under konstant vispning tills det blir en tjock och skummig smet. Ta upp skålen ur kastrullen och fortsätt vispa tills zabaionen har svalnat.
  3. Lägg upp hallonen i portionsglas men spara 4 hallon till garneringen.
  4. Häll zabaionen över hallonen och garnera med hallon och mynta- eller citronmelissblad. Kyl zabaionen tills den är riktigt kall eller servera den ljummen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Guldvinnare! Imponerande "fullträff" från Italien.
99 kr