Krispiga chokladbollar

I brist på havregryn här hemma blandande jag i diverse flingor i chokladbollssmeten istället. Resultatet blev väldigt lyckat, speciellt dom med kalaspuffar i!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 gram smör
  • 1,5 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 2-3 msk kallt kaffe
  • 3-5 dl flingor t.ex cornflakes, rise crispes el. kalaspuffar
  • Garnering:
  • Pärlsocker, kokosflingor eller strössel.

Gör så här

  1. 1. Rör smör och socker till en jämn smet.
  2. 2. Tillsätt kakao, vaniljsocker, kaffe och valfri sorters flingor och rör till en jämn smet för hand eller med elvisp.
  3. 3. Häll upp kokosflingor, pärlsocker eller strössel i en djup tallrik. Rulla små bollar av smeten och rulla bollarna i kokosflingorna, pärlsockret eller strösslet.
  4. Lägg bollarna i en burk och förvara i kylskåp.
  5. De går också att frysa in.

Kommentarer

Mycket goda. Vi valde rice krispies varianten. Problemet med dem var att de var krispiga endast första dagen. Nästa dag var det som att tugga tuggummi. Så gör antingen liten sats, eller ge det till barnen att glufsa i sig alla på samma dag.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…