Krispiga parmesanchips

Aptitretande ostchips som ser så exotiska ut att man tror det är svårt att laga dem. Men i själva verket är det hur lätt som helst. Servera dem som tillbehör till sallad eller som tilltugg till en drink.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g grovriven parmesanost
  • 2 msk repad färsk timjan, helst backtimjan
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • Bakplåtspapper

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°.
  2. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  3. Lägg upp små högar av den rivna osten på pappret och platta till dem något så att det blir lika stora rundlar.
  4. Strö timjan och mal lite svartpeppar över osten.
  5. Grädda i ca 5 minuter tills osten får gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna. Förvara chipsen mellan smörpapper i en lufttät burk.

Kommentarer

Mycket goda och smakrika. Perfekta till välkomstdrinken på nyårsafton.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…