Krossbröd från Orga Kvarn

Lätt, nyttigt och gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Dag 1
  • 1 dl filmjölk
  • 1 dl vetekli
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl vetekross
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl solrosfrö
  • 1 msk salt
  • 4 dl hett vatten
  • Dag 2
  • 3/4 dl sirap
  • 2 påsar torrjäst
  • 8 dl rågsikt
  • 8 dl vetemjöl
  • 5 dl hett vatten

Gör så här

  1. Dag 1
  2. Blanda samman allt i en skål och låt stå till nästa dag.
  3. Dag 2
  4. Läs på förpackningen hur jästen ska hanteras. Blanda samman allt i en stor bunke. Använd gärna hushållsassistent om du har en.
  5. Låt jäsa över täckt i ca 40 minuter.
  6. Fördela degen i tre formar.
  7. Grädda i 175-200 grader i 40 minuter. Täck eventuellt när du tycker att bröden har fått tillräckligt med färg.
  8. (Om man vill kan man ta ut bröden ur formarna och sätta in dom i ugnen i 5 min till så får de lite bättre yta.)
  9. Pensla med hett vatten och låt kallna på galler utan bakduk.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept