Krusbärsfool

Fool är en klassisk engelsk dessert gjord på sötad, kyld bärpuré som blandas med dubbel mängd vispad grädde eller vaniljkräm.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 1/2 dl krusbärsmarmelad
  • Vaniljkräm:
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 1 msk strösocker
  • 4 äggulor
  • Mynta eller citronmeliss till garnering

Gör så här

  1. Börja med vaniljkrämen: Värm grädden till kokpunkten tillsammans med en klyvd vaniljstång och socker. Ta upp vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg i dem igen i grädden.
  2. Vispa ihop äggulorna och vispa ner dem i grädden. Rör hela tiden medan grädden värms upp igen - den får inte koka, då kan den skära sig. Ställ krämen att kallna, då blir den också tjockare.
  3. Skeda upp krusbärssylt omväxlande med vaniljkräm i smalt glas eller en dessertskål. Rör runt med skeden en gång så att sylt och kräm blandas lätt samman.
  4. Garnera med mynta eller citronmeliss.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…