Krusbärspaj

Krusbär är så gott...provbaka och smaka...om du låter pajdegen stå i frysen en halvtimme innan den fylls och gräddas, då håller den formen lite bättre.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 form, ca 24 cm
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g Svenskt Smör
  • 3 msk vatten
  • 1 liter mogna krusbär
  • ½ msk maizena
  • 1 ½ –2 dl råsocker
  • Till servering:
  • Vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Mixa mjöl och smör, tillsätt vattnet, arbeta snabbt samman till en deg.
  3. Låt den stå kallt en stund. Kavla ut degen och klä en smord pajform med 2/3 av degen.
  4. Blanda krusbär, maizena och socker.
  5. Lägg blandningen i formen.
  6. Kavla ut resten av degen, gör remsor och lägg dem som ett galler över bären.
  7. Grädda i 35–40 minuter.
  8. Servera pajen ljummen med lätt vispad grädde.
  9. Mindre mogna bär kräver större sockermängd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept