Krusbärspaj á la Nenne

Snabb och lätt att göra!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdegen:
  • 125 g smör
  • 3 dl fullkornsvetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1 ägg
  • Fyllning:
  • ½ liter krusbär
  • 100 g riven mandelmassa
  • 50 g smör
  • ½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • ½ dl fullkornsvetemjöl
  • 1 dl riven kokos
  • 1 cl mörk rom (kan uteslutas)
  • Garnering:
  • Kokos eller florsocker

Gör så här

  1. Pajdegen:
  2. Blanda hastigt ihop smöret med fullkornsvetemjöl och strösocker.
  3. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en fin deg.
  4. Låt degen vila i en plastpåse i kylen ca 1 timma.
  5. Sätt ugnen på 200 grader
  6. Kavla ut degen och klä en pajform, 26 cm i diameter.
  7. Grädda 10 minuter mitt i ugnen.
  8. Ta ut pajskalet och sänk temperaturen till 175 grader.
  9. Fyllningen:
  10. Rensa krusbären och dela dem om de är stora.
  11. Rör ihop mandelmassa, smör och strösocker.
  12. Rör i ägg, fullkornsvetemjöl, kokos och ev rom.
  13. Lägg häften av krusbären i pajskalet och täck med fyllningen.
  14. Fördela resten av krusbären över fyllningen.
  15. Grädda pajen i mitten av ugnen 25-30 minuter.
  16. Pudra med florsocker eller strö över lite riven kokos.
  17. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr