Krusbärspaj med ost

Laktos och glutenfritt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajskal:
  • 3-4 dl MixWells Havrebrödsmix glutenfritt
  • 150 g smör
  • 4 msk vatten
  • Fyllning:
  • 1 liter krusbär eller vinbär, rabarber, lingon
  • 4 msk råsocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl hackade valnötter
  • 0,5 dl hackade hasselnötter
  • 5 msk sirap
  • 25 g smör mjölkfritt
  • Ev ost

Gör så här

  1. Blanda mixen och smöret med en gaffel. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila minst en timme i kylskåp. Tryck ut degen i en 30 cm stor pajform. Nagga bottnen med en gaffel.
  2. Grädda pajskalet i 225 grader ca 10 min.
  3. Lägg bären i pajskalet. Blanda socker och potatismjöl och strö över bären. Strö sedan över nötterna och ringla över sirapen. Avsluta med att hyvla smörskivor med en osthyvel och fördela över pajen.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 20-30 min. Låt pajen svalna.
  5. Servera pajen avsvalnad med ost typ Dan blue eller en mjuk krämig brieost. Görs den mjölkfri så servera tofuglass till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr