Krusbärssaft

Frisk och god.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg krusbär
  • 4 dl vatten
  • 500-600 g socker per liter saft

Gör så här

  1. Skölj bären och låt dem rinna av. De behöver inte snoppas. Lägg dem i en stor gryta och häll på vattnet. Koka under lock i 20 min.
  2. Mosa bären mot kastrullens sida med en hålslev eller sked. Sila bären i silställning.
  3. Mät upp mängden saft och räkna ut sockermängden. Blanda socker och saft och koka långsamt i ca 10 min. Ta grytan av värmen och ta bort skummet med hålslev.
  4. Häll upp saften på helt rena och varma flaskor och förslut väl.

Kommentarer

God saft som är lätt att göra. Känns alltid bra att ta tillvara på trädgårdens frukter och bär. Kommer att göra den igen.
första gången ja gör krusbärssaft och efter detta recept lär jag göra det fler ggr!! Gott, friskt och enkelt!! MIN MELODI!! :)
Läskande saft! Första gången jag gör något med krusbär. Hade svårt att bestämma mig om jag skulle koka eller göra rårörd saft. Skulle gjort 50/50 för att testa. Undrar vad som blir godare? Får bli nästa år... Betyget blir en mycket stark 4. :)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…