Krusbärssylt

En härlig sylt med frisk syrlig smak, god att blanda i den kylskåpskalla filen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg rensade krusbär
  • 1 dl vatten
  • 540 g strösocker

Gör så här

  1. Koka bär och vatten i en gryta under lock, 10-15 min.
  2. Ta grytan från värmen. Rör ner sockret lite i taget.
  3. Koka upp på nytt och sjud sylten sakta 5-10 min utan lock. Ta bort eventuellt skum.
  4. Ös upp sylten på rena varma syltburkar
  5. Blir 1 liter.
  6. Mogna krusbär ger en finare smak, men krusbär som inte är helt mjuka innehåller mera pektin och ger därför en fastare sylt. Så får man lös sylt kan man till sätta certo fruktpektin.

Kommentarer

Lätt att göra och super god. Kommer verkligen att använda detta recept igen. Tack :-)
Håller nu på med laddning nr 2 av krusbärssylten :-) Och jag måste säga att jag håller med om att den är god i fil. Jätte god! Så tack för ett bra recept med krusbär!
Första gången jag gjorde krusbärssylt! Å denna blev supergod tycker jag! :) Tack för receptet!
Jättegod blev sylten, en sån stark smak det blev av krusbär. Man behöver inte ta så mycke av den, så den räcker länge, tror jag. Betyg 5 från mig, som gillar sylt.
Kokade krusbärssylt enligt detta recept igår. Ger receptet en 4:a, för det var enkelt att förstå och använda. Är egentligen ingen vän av söt sylt, men vill ta vara på krusbärsskörden på något sätt. Får väl ta och testa sylten med fil eller naturell yoghurt sen senare, för nu är den infryst.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr