Kryddig fruktsallad

Förhöj smaken på färsk frukt med härliga krydor.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kryddlag:
  • 3 dl vatten
  • 125 g strösocker
  • Saft och skal från 1 citron
  • 3 stjärnanis
  • 6 svartpepparkorn
  • 6 hela kardemumma
  • 1 vaniljstång
  • Fruktsallad:
  • 4 mogna persikor, skalade och skivade
  • 4 fikon, skurna i 8 delar var
  • 250 g blåbär

Gör så här

  1. Häll vattnet i en kastrull över måttlig värme och tillsätt socker, citronskal och kryddor. Lös sockret innan lagen får koka upp. Sjud den i 10 minuter och ta sedan kastrullen från värmen. Tillsätt citronsaften och låt lagen svalna. Ju längre kryddorna får ligga i lagen, desto mer smak får den.
  2. Sila lagen, eller ta helt enkelt bort citronskalet, och häll lagen med eller utan kvarvarande kryddor i en skål. Lägg ned persikor, blåbär och fikon. Kyl och servera med crème fraiche eller glass.
  3. Tips: Byt gärna ut kryddorna mot andra kryddor som du gillar t ex vaniljstången mot kanel, apelsin istället för citron, roséppeppar är också gott i fruktsallad. Det är bara att experimentera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…