Kryddig julkompott av vinterns frukter samlat under gyllene smördegslock

Kryddig julkompott av vinterns frukter samlat under gyllene smördegslock - dofta över lite florsocker när kakan har svalnat.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 äpplen av syrlig sort
  • 3 päron
  • 3 färska fikon
  • 3 dadlar
  • 6 torkade aprikoser
  • 2 dl socker
  • 2 krm kardemumma
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • ½ st vaniljstång, på längden delad, skrapa ur innehållet
  • 1 ägg
  • Findus smördeg, 425 g
  • Florsocker, att dofta över med

Gör så här

  1. Ugn 175 grader.
  2. Bryn sockret i en tjockbottnad panna.
  3. Tillsätt alla frukter skurna i cm-tärningar och koka upp.
  4. Tillsätt kryddorna och låt det hela koka i ca 15 min under sporadisk omrörning.
  5. Du tillsätter inget vatten då saften du behöver kommer från frukterna och bidrar till den rika smaken.
  6. Lägg kompotten i timbalformar och täck med smördegen. Pensla med ett uppvispat ägg. Nagga locket med en gaffel så den inte reser sig för mycket vid bakningen.
  7. Baka i ca 13-15 min tills den är gyllenbrun. Klart!
  8. Dofta över lite florsocker när kakan svalnat.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…