Kryddig kikärtsdipp

God dipp till grönsaker

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • ¼ tsk chilipeppar
  • 1 burk kikärter (400 g)
  • Saften av 1 citron
  • 1 ½ dl mager yoghurt
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • Salladsblad till servering

Gör så här

  1. Skala och hacka löken och vitlöksklyftan. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs löken, vitlöken, spiskumminen, den malda koriandern och chilipepparn på svag värme ca 5 min tills löken mjuknat men inte blivit brynt.
  2. Låt kikärterna rinna av och skölj dem väl. Lägg dem i pannan och woka ca 5 min under omrörning. Ta pannan från värmen. Låt kikärterna svalna lätt och lägg dem i en mixer eller matberedare.
  3. Tillsätt citronsaften och mixa till en jämn puré.
  4. Blanda purén med yoghurten i en skål. Salta och peppra och blanda väl. Täck över och kyl minst 1 tim.
  5. Rör ner den hackade koriandern.
  6. Lägg upp salladsbladen i en skål eller på tallrikar och lägg på kikärtsdippen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…