Kryddiga brownies med créme fraiche

Ingefära och choklad är en ljuvlig smakkombination.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g ren choklad
  • 100 g osaltat smör
  • 4 stora ägg
  • 2 1/3 dl strösocker
  • 1 2/3 dl vetemjöl
  • 1/4 tsk mald kanel
  • 3 msk créme fraiche
  • 50 g choklad med syltad ingefära, hackad
  • en ugnsform 20x25 cm, smord och klädd med bakplåtspapper.

Gör så här

  1. Förvärm ugnen till 180 grader. Bryt den första chokladmängden i bitar och lägg dem i en värmetålig skål tillsammans med smöret. Placera skålen över en kastrull med sjudande vatten och smält försiktigt under konstant omrörning. Lyft skålen från kastrullen och låt blandningen svalna tills den ska användas.
  2. Knäck äggen i en skål, häll på sockret och vispa till en tjock, fluffig smet. Blanda i det smälta chokladsmöret.
  3. Sikta mjöl och kryddor över smeten och vispa samman. Blanda ner créme fraichen, följt av den hackade ingefärschokladen. Häll över smeten i den förberedda formen och släta till ytan.
  4. Grädda i förvärmd ugn i cirka 25 minuter. Kontrollera med en provnål: Ta ut kakan ur ugnen när nålen är torr.
  5. Låt kakan svalna innan den lyfts upp ur formen och skärs i 20 bitar. Förvara i lufttät behållare och ät inom 5 dagar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…