Kryddiga kycklingbiffar

Kycklingresterna kan mycket enkelt bli till en festlig middag dagen därpå. Kycklingbiffarna ska enbart brynas lätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g grillad kyckling utan skinn
  • 1 stort ägg
  • 1 äggvita
  • 1 gul lök
  • 1 selleristjälk
  • 1½ dl ströbröd
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk sambal badjak
  • 1 msk letscho
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk nymalen svartpeppar
  • ½ msk olja

Gör så här

  1. Strimla kycklingen fint. Rör ihop det hela ägget med äggvitan. Skala och hacka löken fint. Ansa sellerin och hacka den fint.
  2. Blanda samman kyckling, ägg, lök, selleri, ströbröd, chilisås, sambal badjak, letscho, salt och peppar. Blanda väl.
  3. Forma kycklingblandningen till 7 små biffar. Lägg dem på ett smörpapper och kyl i 30 minuter.
  4. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna. Sätt ner värmen till medelvärme och bryn kycklingbiffarna tills de är gyllenbruna ca 10 minuter. Vänd en gång. Servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept