Kryddiga sirapskakor

Det är viktigt att använda mörk sirap till de här kakorna för att få den rätta smaken. Vill man ha kakorna mindre söta kan man hoppa över sockergarneringen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 2 1/4 dl socker
  • 3/4 dl mörk sirap
  • 2 ägg
  • 4½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm kardemumma
  • 1 krm malen muskot
  • 2 krm salt
  • Ev garnering:
  • Ca 1 dl socker

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker och sirap och rör ihop till en smet. Låt svalna litet. Vispa upp äggen i en skål och rör ned äggen i smör- och sockerblandningen.
  2. Blanda vetemjöl med bikarbonat och kryddor i en separat skål. Blanda ned mjölblandningen i smeten, först hälften och sedan resten, och rör ordentligt. Smeten ska bli blank och smidig. Täck degen med plastfolie och låt stå svalt minst 2 timmar eller över natten.
  3. Sätt ugnen på 175°. Dela degen i 4 delar. Dela varje del i ca 20 delar i hasselnötsstora kulor. Rulla ev runt dem i en skål med socker. Lägg ut dem glest på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 6-7 minuter eller tills de har fått fin ljusbrun färg.
  4. Låt svalna på plåten.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…