Kryddiga whiskypäron

Whiskysåsen innehåller syltad ingefära som är en smakstark delikatess!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 mogna päron
  • 2 msk pressad citronsaft
  • Rivet skal av ½ citron
  • 2 msk socker
  • 1 msk smör
  • Whiskyzabaione:
  • 3 äggulor
  • 2 msk farinsocker
  • 3 msk whisky
  • 2 msk lag av syltad ingefära
  • Garnering:
  • 2 msk hackad syltad ingefära

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och dela päronen. Gröp ur kärnhuset. Lägg halvorna med den kupiga sidan upp i en ugnssäker form och droppa över citronsaften.
  3. Blanda rivet citronskal och socker och strö det över päronen. Toppa med små smörklickar. Sätt in formen i ugnen och baka päronen mjuka, ca 15 minuter.
  4. Tillaga såsen under tiden. Vispa samman äggulorna, farinsockret, whiskyn och ingefärslagen i en rostfri skål.
  5. Sätt skålen över en kastrull med kokande vatten och vispa med elvisp till en tjock och krämig sås. Ta skålen från värmen och vispa såsen ljummen.
  6. Servera päronhalvorna med den ljumma såsen och strö över hackad ingefära.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…