Kryddigt olivbröd

Ett lätt bröd, fyllt med hackade svarta oliver. Den enkla tillredningen och den underbara smaken kommer att göra dig lyrisk!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 30 urkärnade, svarta eller gröna oliver
  • 5 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 2 msk malen ingefära
  • 2 tsk malen oregano
  • 1 krm svartpeppar
  • 30 g smör eller margarin
  • 1 3/4 dl lättmjölk
  • 1 tsk olivolja
  • Till serveringen:
  • Philadelphiaost

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  2. Hacka oliverna fint och ställ åt sidan. Häll de torra ingredienserna i en matberedare och blanda väl. Fördela matfettet i mjölblandningen och arbeta in mjölken.
  3. Häll upp degen på lätt mjölad bänk. Knåda lätt samman till en smidig deg. Kavla ut degen till en rektangel à 25x35 cm och ca 1 cm tjock.
  4. Pensla med olivoljan och bred sedan på de hackade oliverna. Rulla ihop degen från ena långsidan. Lägg rullen på den klädda plåten. Böj rullen lite och grädda sedan i ugnen 20-30 minuter eller tills den är gyllenbrun och genomgräddad. Spraya brödet med kallt vatten 1-2 gånger under gräddningen. Låt brödet svalna under bakduk. Skiva upp brödet och servera det med philadelphiaost.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr