Kryddkaka

Kryddkaka - en saftig kaka med smak av julens kryddor

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl gräddfil
  • Fyllning:
  • 3/4 dl strösocker
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malda nejlikor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Rör smör och socker poröst.
  3. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
  4. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker, och rör ner tillsammans med gräddfilen.
  5. Klicka hälften av smeten i en smord och bröad form, 1 1/2 l.
  6. Blanda ingredienserna till fyllningen och strö över hälften av den.
  7. Klicka på resten av smeten och avsluta med fyllning.
  8. Grädda i ca 1 timme och 10 minuter.
  9. Känn efter med en sticka att kakan är torr.
  10. Njut!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…