Kryddstarka grönsaker

Den här grönsaksrätten kan du servera som vegetarisk varmrätt eller som tillbehör till kött. Väljer du att servera den som huvudrätt passar kokt hirs eller ris bra till.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g potatis av fast sort
  • 3 medelstora morötter
  • 4400 g färsk broccoli
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ -1 röd spansk peppar
  • 2-3 msk matolja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk malen muskot
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Skala potatis och morötter. Skär potatisen i bitar, morötterna i skivor och broccolin i små buketter. Koka först potatis och morötter i vatten i 10 minuter. Lägg i broccolin och koka 4 minuter till. Häll av vattnet.
  2. Skala och hacka lök och vtilök. Dela pepparfrukten på längden, skrapa ut kärnorna och hacka den fint. Heta upp oljan till medelvärme i en panna. Fräs lök och vitlök i 3 minuter.
  3. Rör i pepparfrukt, gurkmeja, muskot, kanel, ingefära, salt och peppar. Vänd ner grönsakerna i kryddblandningen och låt det fräsa på svag värme i 3-4 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…