Kryddstekt kalkon med rödlök och aprikoser

Kalkon varför inte, detta är en mycket god kalkonrätt med lite smak på.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk rosmarin
  • 600 g kalkonfilé
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 rödlökar
  • 10 torkade aprikoser
  • 2 1/2 dl rött matlagningsvin
  • 1 msk honung
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Blanda svartpeppar, ingefära, paprikapulver och rosmarin.
  3. Gnid in kalkonfilén med kryddblandningen och 1/2 tsk salt. Bryn filén i hälften av matfettet.
  4. Lägg den i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 50 minuter eller tills kalkonfiléns innertemperatur är 70°C.
  5. Skala och skiva löken, strimla aprikoserna. Fräs löken i resterande matfett, tillsätt aprikoserna och matlagningsvin.
  6. Koka sakta utan lock i ca 20 minuter.
  7. Smaka av med honung, salt och peppar.
  8. Skiva kalkonbröstet och servera det med lök, aprikoser och rostade rotfrukter.

Kommentarer

Gud så gott det doftar! Ser verkligen fram emot att ta en tugga!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr