Kubansk kokoskaka

Favorit-fikabröd

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 1/2 dl creme fraiche
  • rivet skal från 1 apelsin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Strössel
  • 50 gr rumsvarmt smör
  • 1 dl brunt farinsocker
  • 2 tsk apelsinjuce
  • 2 dl riven kokos

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt
  3. Blanda bakpulver och mjöl och rör ner
  4. Vänd försiktigt in creme fraiche och apelsinskal i smeten
  5. Grädda i en smord form i 40 minuter- eller tills kakan är torr i mitten
  6. Låt svalna något men inte helt innan du lägger på strössel.
  7. Sätt ugnen på grill eller hög övervärme
  8. Strössel
  9. Rör ihop alla ingredienser. Täck den varma kakan och baka i ugnen på grill eller hög övervärme i 3 minuter eller tills strösseln fått fin färg. Kolla noga det bränns snabbt
  10. Servera med citrussallad

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…