Kuvertbröd

Gottt till buffén.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Fördeg:
  • 25 g jäst
  • 3 dl mjölk, 3%
  • 4 dl vetemjöl special med fullkorn
  • Degsättning:
  • 25 g jäst
  • 2 dl mjölk, 3%
  • 50 g smör, mjukt
  • 1 tsk salt
  • 1 msk vit sirap
  • 8-9 dl vetemjöl special med fullkorn
  • Ägg
  • Vallmofrön

Gör så här

  1. Fördeg:
  2. Blanda smulad jäst med mjölk och vetemjöl och arbeta ihop till en lös deg. Låt degen stå övertäckt med plastfolie till nästa dag.
  3. Blanda fördegen med jäst, mjölk, klickar av smör, salt, sirap och nästan allt mjöl. Arbeta degen i ca 10 min i degbunken till den är smidig. Låt den jäsa minst 30 minuter, gärna 1 timme.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela och rulla ut två längder som delas i 16 bitar vardera. Rulla dem till bollar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa i ca 30 minuter under bakduk.
  5. Pensla dem med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Låt svalna på bakgaller under bakduk.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…