Kvargplättar

Gott och fyllt med protein!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g kvarg
  • 2 ägg, hela
  • 2 äggvitor
  • 1 dl socker
  • 5 msk dinkelmjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • Smör/olja till stekning

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till en slät smet.
  2. Smält smöret/värm oljan och häll i lagom av smeten i pannan (Ca 1 dl per pannkaka/plätt). Vänd när den har fått en fin brun färg.

Kommentarer

Testade att göra dessa igår. Men dom smakade hemskt. Blev alldeles för sött o salt. Ja rekommenderar att man drar ner På både saltet o sockret. Ja ska göra dom igen. Men tänker skippa Sockret o bara ha i nått kryddmått salt. Tror de smakar bättre då. Annars var dom goda :)
Varför så mycket socker?
Riktigt goda! Mer som Amerikanska pannkakor än vanliga svenska plättar. Bara att äta som de är! Perfekt efter träning då det är helt ok med lite snabba kolhydrater!
Testade dom till frukost idag. Bra mycket godare än vad jag trodde dom skulle vara, väldigt likt vanliga pannkakor. Blev väldigt luftiga och goda. Tränar en hel del och då passar det perfekt att dom innehåller mycket protein. Det här kommer att bli min nya lördagsfrukost :) Jättetack för det hör receptet :D
Ändrade ''En nypa salt'' och ''En nypa bakpulver'' till ''1 tsk salt'' respektive ''1 tsk bakpulver'' :)
Alla ingredienser blandas till en slät smet.

Liknande recept