Kyckling-banana-form

Klart annorlunda och god anrättning.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g kycklingfilé
  • ½ purjolök
  • 200 g champinjoner
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • ½ msk röd currypasta
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar, grovmalen
  • 2½ dl Milda Mat
  • 1 tsk curry
  • 1 dl vatten
  • 1 Knorr hönsbuljongtärning
  • 2 msk Maizena Majsstärkelse
  • 2 msk pressad apelsinsaft eller juice
  • 2 msk kokosflingor
  • 2 bananer
  • Tillbehör:
  • Ris
  • Sallad

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°C.
  2. Strimla kycklingköttet, skölj och finstrimla purjolöken och skiva champinjonerna.
  3. Bryn kycklingstrimlorna i Milda flytande margarin tillsammans med currypastan.
  4. Tillsätt purjolöken och svampen och låt alltsammans fräsa i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Häll över det frästa i en smord ugnssäker form.
  6. Rör samman Milda Mat, curry, vatten, buljongtärning, Maizena Majsstärkelse till en sås.
  7. Smaka av med apelsinsaft eller juice, fördela blandningen över kycklingen.
  8. Rosta kokosflingorna i en torr het stekpanna och strö över kycklingen. Ställ in i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  9. Skala bananerna och skär i skivor. Lägg dem ovanpå rätten och ställ in i ugnen i ytterligare 5-10 minuter.
  10. Servera med ris och en sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept