Kyckling chili & smoky

En god kycklingrätt som passar bra till ris eller potatis.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl kantareller
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk eller tärningar köttbuljong
  • 1 msk soja (kinesisk)
  • 3 dl vatten
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar, grovmalen
  • Grillkrydda American BBQ Spice " Chili & Smoky"

Gör så här

  1. Hacka och bryn kantarellerna och halva löken i lite olivolja. Låt puttra en bra stund, salta och peppra något. Ställ åt sidan.
  2. I en annan stekpanna, häll i lite olivolja, pressa vitlöken i pannan och bryn.
  3. Skär kycklingsfileérna i lagom stora bitar, tillsätt lite salt, peppar och en hel del av grillkrydda på båda sidorna.
  4. Lägg i stekpannan med vitlöken, bryn ena sidan ett par minuter, vänd sedan på bitarna och fortsätt bryna dem.
  5. Efter ca 4-5 minuter, blanda vatten, buljong och 1 msk soja. Häll allt i stekpannan, lägg på ett lock och låt det fortsätta puttra.
  6. Hacka resterande halvan av löken och lägg i. Efter ett tag tillsätter ni lite matlagningsgrädde ca 1dl.
  7. Fortsätt puttra ca 7-8 minuter. Nu bör det vara klart.. provskär den tjockaste biten, är den vit inuti så är den klar och resten med.
  8. Kom ihåg att smaka av hela tiden, det får inte bli för salt eller pepprigt.
  9. Om ni vill ha lite mer sås, häll i resten av grädden och rör om ordentligt. (brukar vara 2dl som minsta förpackning)
  10. Koka lite ris. När den är klar, blanda i lite olivolja, salt och peppar.
  11. Klart att äta.. Toppa med kantarell & lök blandningen, sprinkla på lite soja som smakförstärkare. Lite hackade grönsaker vid sidan om ex. slanggurka och tomat.

Kommentarer

Testade detta recept då jag hade alla ingredienser hemma... Det blev gott! En 4:a från mig!

Liknande recept