Kyckling från Italien

Otroligt god kyckling med mycket smak

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kycklingen:
  • 800 g kycklingfilé
  • Salt, peppar (ev. örtkryddor)
  • 1 msk rapsolja
  • Topping:
  • 50 g soltorkade tomater
  • 70 g rucola
  • 80 g parmesan
  • Dressing:
  • 4 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung, flytande
  • 2 pressade vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Ugn: 225 grader
  2. Blanda ihop ingredienserna till dressingen så att den får ’stå och smaka till sig’ en stund, medan det andra görs.
  3. Skär kycklingfiléerna i större bitar (ca 4 jämnstora bitar per filé). Blanda med olja, salt och peppar (+örtkryddor).
  4. Bryn filéerna i stekpanna, så att de får färg, men ej genomstekta.
  5. Lägg filéerna i ugnsform (ta en form som blir precis lagom stor, så att de fyller ett lager av botten på formen, d.v.s. ej för glest)
  6. Låt dem steka färdigt i ugnen, ca 5-7 minuter (beroende på hur välstekta de blev innan…)
  7. Riv parmesanost (grovriven blir snyggast), hacka rucolan, strimla soltorkade tomater. Blanda samman allt detta som då blir toppingen.
  8. Strö över toppingen över kycklingfiléerna. Gratinera i ugnen 4-5 minuter.
  9. Ta ut ur ugnen och häll över dressingen jämnt över hela formen.
  10. Servera med valfritt tillbehör. T.ex. ugnspotatis, kokt potatis eller ris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept