Kyckling från San Lucar de Barrameda

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 färsk kyckling
  • ett stort knippe persilja
  • 4–6 klyftor vitlök
  • 1-2 dl Manzanilla (sherry från San Lucar), systemet har bl.a. La Guita

Gör så här

  1. Stycka en kyckling och bryn bitarna i olivolja i en stor panna eller gryta. Salta och peppra. Häll på 4-6 hackade vitlöksklyftor och ett knippe hackad persilja, rör om och akta så inte vitlöken bränns vid. Slå på 1 – 2 dl sherry, helst Manzanilla från San Lucar de Barrameda. Låt småputtra på svag värme under lock i ca 20 minuter. Servera med bröd. Jag brukar göra klyftpotatis till mina barn. Men i Andalusien äter man bara bröd till, och dricker Manzanilla i små glas.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr