Kyckling i dragonsås

En god kycklingrätt som går fort att göra

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g kycklingfilé
  • 1-2 tsk salt
  • 1-2 krm vit- eller svartpeppar
  • 1-2 msk smör till stekning
  • 1 ½ dl vitt vin (matlagningsvin går bra)
  • ½ hönsbuljongtärning
  • 2 msk hackad färsk dragon
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk citronsaft

Gör så här

  1. Dela filéerna i munsstora bitar. Krydda dem med salt och peppar och bryn dem fint gyllenbruna i smör.
  2. Häll på vin och smulad buljongtärning. Låt puttra på svag värme under lock 5-7 min. Kolla med sticka så att köttsaften som rinner ut är klar utan rosa inslag.
  3. Tillsätt dragonhacket och grädden och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Låt koka utan lock 2-3 min. Servera med pasta eller potatis och gärna en grönsallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…