Kyckling i dragonsås

Kyckling och nötter går alltid hem vid mitt matbord och tillsammans med dragonsåsen blir det en enkel middag, som faller alla i smaken.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfilér á 125 g
  • 2 rödlökar
  • 3 tsk flytande margarin
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk torkad dragon
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 30-40 caschewnötter

Gör så här

  1. Hacka lök och strimla kycklingfileérna
  2. Bryn margarinet i en gryta
  3. Häll på buljong, grädde, tomatpuré och dragon
  4. Låt det koka i ca 10 minuter
  5. Smaka av med salt och peppar
  6. Rosta nötterna och strö över kycklingen
  7. Servera med ris eller pressad potatis och en grönsallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@ullac

Gräddig lökkyckling

Servera kycklingen på en bädd av purjolök och med potatis eller potatisklyftor, tomatsallad, ananas och ett gott bröd.

@birran6

Curryris

Ett man tager vad man haver recept. Utmärkt att göra på överblivna rester som kyckling, bacon eller laxfilé! Det ska vara tillagat då så…