Kyckling i ugn

Jag älskar "Paolo Roberto-mat". Det blir alltid gott. Och vem har sagt att man behöver använda kycklingfilé jämt...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingklubbor
  • 1 rödlök
  • 1½ dl vitt vin, matlagningsvin går bra
  • 3 msk god olivolja
  • 2 msk torkad rosmarin
  • 4 krm salt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj kycklingklubborna och skär eller klipp bort eventuellt överflödigt skinn.
  3. Skiva löken tunt.
  4. Krydda klubborna runtom med rosmarin och hälften av saltet och pepparn och lägg dem i en ugnsfast form som bottnats med vin, olja, lök och resten av saltet och pepparn.
  5. Ställ in formen i ugnen och stek i ca 45 min, eller tills köttsaften är klar när du sticker kycklingens tjockaste del. Vänd klubborna efter ungefär halva tiden och späd samtidigt med ytterligare vin om det behövs.
  6. Servera den färdiga kycklingen tillsammans med vin- och lökskyn.
  7. Jag tycker att potatis eller bulgur och en blandsallad passar bra till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept