Kyckling & kantarellpaj

En god paj som man kan äta året om !

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Fyllning:
  • 2 st kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 nävar kantareller
  • Äggstanning:
  • 3 ägg
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 msk färsk persilja
  • 1 tsk salt
  • ev. svartpeppar och paprikapulver
  • 1 dl riven ost

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform. Nagga. Förgrädda 10-12 i 225 ºC. Sänk värmen till 175 ºC.
  2. Strimla kycklingen, hacka lök och vitlök samt rensa och förväll svampen. Fräs allt i en stekpanna tills kycklingen har fått fin färg och är genomstekt.
  3. Rör ihop en äggstanning. Lägg i fyllningen i pajskalet, häll över äggstanning och strö över riven ost.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen, 30-40 min.

Kommentarer

God, men fyllningen behöver salt och vitpeppar. Även äggstanningen behöver kryddas så stryk EV svartpeppar och paprika.
Suveränt god paj! Enkel att göra också eftersom man steker allt på en gång.
La till lite creme fraiche till kycklingen, det gjorde pajen lite krämigare
helt underbart god paj! gjorde inte riktigt som i receptet, uteslöt persilja och gjorde en lite magrare deg med kesella. men ändå såååå god!
Tack så mycket. Det var en god paj.

Liknande recept

@jimboz

Persikokyckling

Denna åt jag varje Söndag hos farsan. Jag är lite nostalgisk nu när jag delar med mig detta till er läsare men vad gör…