Kyckling med bacon, nötter och basilika

På mindre än en halvtimme förvandlar du kycklingen till din nya favoriträtt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, 500 g
  • 1 msk soya
  • 1 msk smör
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 dl köttbuljong ( fond /vatten )
  • 1 dl grädde eller créme fraiche
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 pkt bacon, 125 g
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Strimla kycklingfiléerna blanda dem med soya.
  2. Stek kycklingköttet i omgångar i smör i en stekpanna.
  3. Pressa över vitlök, salta och peppra, lägg över i en gryta.
  4. Häll över buljongen, sjud grytan 5 minuter.
  5. Tillsätt grädde blandat med vetemjöl, rör ner det i grytan.
  6. Sjud i ca 5 minuter.
  7. Strimla och stek baconet.
  8. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna.
  9. Plocka basilikabladen, blanda ner dem i grytan,
  10. spara några till garnering.
  11. Strö över bacon och pinjenötter.
  12. Servera med kokt ris och sallad.

Kommentarer

Väldigt trevlig vardagsgryta, fungerar lika bra i lunchlådan dagen efter också!

Liknande recept