Kyckling med dillcrème

Dessa kycklingstubbar passar utmärkt som tilltugg.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 1/2 dl hackad dill
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Dillcrème:
  • 1 dl Arla Köket ekologisk crème fraiche
  • 1/2 dl hackad dill
  • 1/2 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 20 g forellrom eller löjrom

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Skär filéerna i två bitar på längden. Krydda med dill, salt och peppar. Rulla in filéerna i aluminiumfolie och forma som en smäll-karamell.
  3. Baka dem i mitten av i ugnen till 70° innertemperatur, ca 30 min. Låt svalna.
  4. Blanda alla ingredienser till dillcrèmen.
  5. Skär filéerna i 2–3 cm tjocka skivor och toppa med dillcrème och rom.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept