Kyckling med rosmarin & kapris

Denna rätt är enkel att göra antingen på hel kyckling eller kycklingfiléer. Ett bevis på att GI- mat smakar bra.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 hel- eller 4 kycklingfiléer
  • 1 citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten knippa rosmarin
  • 3 msk olja
  • salt
  • peppar
  • Såsen:
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 knippa persilja
  • 2 dl svarta oliver
  • 4 msk kapris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela den hela kycklingen i bitar och gnid in den med citronsaft.
  3. Pressa vitlöken och blanda med finhackad rosmarin och olivolja.
  4. Pensla kycklingen med blandningen och salta och peppra.
  5. Lägg kycklingen i en ugnsfast form.
  6. Koka ihop vin och tomatpuré och tillsätt hackad persilja, kapris och oliver.
  7. Häll allt i formen och sätt in i ugnen i ca 40 minuter.
  8. Servera med valfri bönsallad eller fullkornsris och en god sallad.

Kommentarer

Hade denna rätt i dag, blev succe! Sparat för att med all säkerhettillaga igen, mvh Ingemar
Lite besviken blev jag allt. Oliver och kapris kändes inte som en bra blandning. Jag kommer inte att göra detta igen.
En god kycklings rätt. Kommer absolut göras fler gånger.Tack för ett bra recept

Liknande recept

@kafferasten

Kyckling a la Mamma Mia

Underbar god kycklingrätt med smak av mera:-) Ett recept som jag själv komponerat ihop. Det gör jag ganska ofta och misslyckas sällan. Till kycklingen…