Kyckling med senapsås

Mycket god gratäng som är perfekt att göra till många. Ätes gärna med ris till. Såsen är mycket populär så jag brukar göra lite extra.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 kycklingfiléer
  • 2 tsk osötad senap
  • 1-2 dl vitt vin
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 ½ - 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 dl riven lagrad ost (typ Västerbotten)

Gör så här

  1. Kycklingfiléerna brynes och kryddas med salt och peppar och efterstekes i 20 minuter. Ta upp kycklingen och lägg i smord ugnsform.
  2. Vispa ner 2 tsk osötad senap i stekskyn och tillsätt vitt vin, buljontärning och crème fraiche. Låt koka ihop och tillsätt därefter den lagrade osten.
  3. Häll såsen över kycklingfiléerna och in i ugnen på 225 grader i 10-15 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept