Kyckling med smak av Medelhavet

En härligt somrig kycklingrätt med smak av Medelhavet, citron, oliver och rosmarin. Serveras med en god färsk pasta och en enkel tomatsallad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer (gärna färska)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 msk färsk rosmarin
  • 1 dl färsk persilja
  • 1 tärning höns- eller kycklingbuljong
  • 1 citron
  • 290 g kärnfria kalamata oliver
  • 5 dl matlagningsgrädde (laktosfri går jättebra)
  • Salt
  • Peppar
  • 3 tomater
  • 1/2 purjolök
  • Flingsalt
  • Peppar
  • 1 msk olivolja
  • 500 g färsk pasta

Gör så här

  1. Skär varje kycklingfilé i 4 bitar och bryn bitarna i en steckpanna.
  2. Hacka löken grovt. Dela paprikan och skär i 1/2 cm breda strimlor på längden. Hacka vitlöksklyftorna.
  3. Dra bladen från 3 kvistar rosmarin och hacka dem grovt. Riv skalet från citronen.
  4. Ta upp kycklingen och lägg i en panna med lock.
  5. Stek den gula löken och paprikan tills den mjuknar något.
  6. Lägg i vitlök, rosmarin och citronskal och steka med ett par minuter (ej för hög värme - det ska inte få färg).
  7. Lägg över lökhacket i pannan med kyckling, salta och peppra samt pressa i saften från halva citronen.
  8. Slå på grädde och smula i buljongtärningen.
  9. Låt puttra 5-10 minuter och smaka av (tillsätt mer kryddor om så önskas).
  10. Koka pastan.
  11. Dela tomaterna i 1-2 cm stora bitar och blanda med finstrimlad purjolök och lägg i en skål. Häll på olivoljan, flingsalt och svartpeppar. Vänd runt med en sked så att det blandar sig.
  12. Häl av vattnet från oliverna och lägg i grytan ett par minuter innan servering.
  13. Hacka persiljan och dela andra halvan av citronen i klyftor och lägg på som garnering precis innan du ställer fram rätten på bordet.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept