Kyckling med svamp och ostsås

Servera med kokt brysselkål,ugnsstekta potatisklyftor och hackad röd paprika.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Sås:
  • 250 g färsk svamp
  • 1 liten finhackad scharlottenlök
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl köttbuljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 msk soja
  • 50 g ädelost
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Skär varje kycklingfilé i två bitar, på längden.
  2. Stek dem i smör i stekpanna, salta och peppra.
  3. Skölj ur pannan och spar skyn till såsen.
  4. Ansa svampen och skär den i bitar.
  5. Stek lök, persilja och svamp i smöret. Strö över vetemjölet och blanda.
  6. Tillsätt köttbuljong , steksky och tomatpuré.
  7. Låt såsen småkoka under omrörning ca 5 min.
  8. Tillsätt soja och smulad ädelost.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Lägg ner kycklingen i såsen och sjud så allt blir varmt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept