Kyckling- och baconpaj med röd pepparfrukt

Fira helg med mustig kycklingpaj med bacon.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g kallt smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 2 kycklingfiléer à 140 g
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk mör
  • 2 paprikor i olika färger
  • 1 röd pepparfrukt
  • 2 msk hackad oregano
  • ca 1 dl riven ost
  • 140 g knaperstekt bacon
  • Äggstanning:
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde 27 %
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Blanda degen i matberedaren tills det precis blir en boll. Kavla ut den lätt och klä en pajform, ca 30x20 cm. Nagga och ställ i kyl ca 30 minuter.
  2. Dela kycklingen i mindre bitar. Krydda och stek rå kyckling. Bryn lätt kycklingen, paprika i mindre bitar och fint strimlad pepparfrukt. Tillsätt oregano och smaka av med salt och peppar. Låt svalna något.
  3. Lägg kycklingröran samt ost- och baconsmulorna i pajformen. Vispa ihop äggstanningen. Häll i fyllningen i pajskalet.
  4. Grädda i 200 grader, 35-40 minuter tills den har fått fin färg och fyllningen har stannat.
  5. Garnera med bladpersilja. Servera med sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept