Kyckling- och räksallad med bulgur

Jag gillar att äta olika sorters gryn: tex bulgur istället för ris till grillad kyckling eller filégrytor, quinoa istället för potatis till t ex laxgryta.. För att inte tala om att använda gryn i sallader-blir ju så mycket mer matigt! Ni hittar två olika (mycket varierbara recept) på ost- och skinksallader med kamutvete bland mina inlagda recept här på MK :) Nu kommer ytterligare en favorit som jag vill dela med mig av.. (Lägger upp foto så fort jag lagat i ordning detta igen..)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl (frebaco) bulgur
  • 4 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 grillade kycklingbröst
  • 2 dl skalade räkor
  • 4 kokta ägg
  • 100 gram valfri sallad
  • 8 cm slanggurka (tärnad)
  • 16 pärltomater eller andra små söta tomater
  • Vit sparris (från 180 grams glasburk)
  • 4 ringar ananas (från burk) tärnad
  • 2 dl riven ost (gärna västerbottenost)
  • Valfri dressing.. jag tycker denna är jättegod till:
  • 1 dl cremé fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • Rivet skal av 1 citron
  • Saft från1 citron
  • 2 msk flytande honung
  • Salt
  • Vitpeppar

Gör så här

  1. Koka bulgur enl anvisningar på paketet (bulgur+vatten+kycklingfond)
  2. Låt kallna.
  3. Tärna kycklingen och klyfta äggen.
  4. Blanda alla ingredienser i en stor skål.
  5. Servera med din favoritdressing, mitt förslag är ovan nämnda citron- och honungsdressing :p
  6. Rör samman cremé fraiche och majonäs i en skål.
  7. Rör ned skal+saft från citronen.
  8. Smaksätt med honung, salt och peppar.
  9. I o m att det är bulgur i salladen så behövs inget bröd till salladen enl mitt tycke men det är ju självklart valfritt!
  10. Smaklig måltid!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…