Kyckling- och skinksås

Enkel men festgod sås. Vi äter den som "festmat mitt i veckan" med klyftpotatis.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 8 skivor rökt påläggsskinka
  • 1 liten burk crème fraiche, 2 dl
  • 1 msk flytande honung
  • Lite mjölk, efter behov
  • Rosmarin
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skär kycklingen en gång på längden och några på tvären så du får ganska stora bitar. Fräs dem i en stekgryta/stekpanna.
  2. Skär skinkan i cm-breda strimlor och blanda i medan kycklingen fräser. Ta Rosmarin efter smak, gärna färsk, och fräs med.
  3. När kycklingen har fått lite yta så häller du i crème fraiche och saltar och pepprar. Späd "lagom" med mjölk så det inte puttrar för torrt och låt puttra en kvart. Hellre för tunnt än för tjockt , det är bättre att reda med lite maizena än att det bränner fast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept