Kycklingaladåb

Lättlagad. God som kall men även god med en champinjonsås och potatis till.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 djupfrysta kycklingar ca 1 kg styck
  • 3 l vatten
  • 1 ½ dl salt
  • lägg de frysta kycklingarna i vattnet och saltet 1-1½ dygn
  • 2 tsk hel svartpeppar
  • Grönt från en purjo
  • 1 morot
  • 2 lagerblad
  • 8 gelatinblad
  • 1 krm timjan
  • ½ krm vitpeppar
  • ev. salt , smaka av

Gör så här

  1. Ta upp de saltade kycklingarna och låt dom koka upp med vatten som täcker, skumma väl.
  2. Därefter i lägges kryddor och grönsakerna.
  3. Koka i 45 min.
  4. Ta upp kycklingarna och rensa köttet och skär detta i små tärningar.
  5. Koka buljongen.
  6. Lägg i ben och skinn för bättre smak.
  7. Sila upp 7 dl buljong i en ren kastrull.
  8. Lägg i köttet. gelatinblad, timjan och vitpeppar. ev. lite salt.
  9. Låt allt få ett lätt uppkok och häll sedan allt i en skål som ställs svalt för att stelna.

Kommentarer

En mycket god aladåb / sylta. Vi ska ha detta på julbordet i år. Känns bra att servera något som bara innehåller fina ingredienser. Rekomenderas :=)

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr