Kycklingfärs i ugn

Enkelt och gott

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g kycklingfilé, lårfilé eller kycklingfärs
  • 2-2 1/2 dl Matlagningsgrädde
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • soja
  • en klick smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200º. Lägg färsen i en bunke eller skär kycklingfiléerna i mindre bitar kör dem i matberedare. Blanda färsen noga tillsammans med grädde och ägg. Krydda med salt och peppar. Lägg färsen (med blöta fingrar)på en smord ugnsfast form eller fat och forma till en limpa. Pensla ytanmed soja. Stek färsen i ugn i 30 min. Pensla med smör och soja efter halvatiden för extra fin färg. Kolla att limpan är färdig genom att sticka med en trästicka och se att vätskan som kommer fram inte är grumlig. Servera med kokt eller ugnsbakad potatis, sallad och gärna en sås gjord på stekskyn och lite grädde eller buljong.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept