Kycklingfilé med bacon och ost

God mat som funkar både till vardag och fest.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • ca 2 msk senap, gärna grovkornig
  • 8 skivor lagrad ost
  • 1 paket bacon (140 g)
  • 1 msk soja

Gör så här

  1. 1 Sätt ugnen på 225°. Dela varje filé i två delar på längden. Platta ut dem så mycket det går.
  2. 2 Bred lite senap över och lägg en skiva ost på varje bit. Rulla ihop dem hårt. Rulla en baconskiva runt varje bit, fäst ev med tandpetare. Pensla över lite soja.
  3. 3 Lägg kycklingen på ett ugnssäkert fat och sätt in det i mitten av ugnen ca 20 min.
  4. 4 Servera med ris, couscous eller kokt, pressad potatis och en sås av crème fraiche (gärna lätt) smaksatt med salt, peppar och pressad vitlök. Lättkokta morötter är gott till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept