Kycklinggratäng

Gratäng med kyckling, majs och chili.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 gram kycklingfilé
  • 2 dl majskorn
  • 1 st purjolök
  • 4 dl lätt creme fraiche
  • 1 msk tomatpurré
  • 1 tsk chilipulver
  • 0,5 msk paprikapulver
  • 1 st chilifrukt
  • 2 tsk honung
  • 2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 dl riven ost

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. 2. Strimla kycklingen och purjolöken.
  3. 3. Häll majsen i bottnen på en ugnsfast form. Lägg kycklingen över majsen, salta och peppra. Lägg purjolöken över kycklingen.
  4. 4. Blanda creme fraiche, tomatpurré, kryddor, honung och finhackad chili. Bred smeten över kycklingblandningen. Toppa med riven ost.
  5. 5. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills kycklingen blivit genomstekt.

Kommentarer

Toppengod kycklinggryta! Klar 4:a! Bytte dock ut creme fraichen mot Oatlys havregrädde, då jag inte kan äta komjölkprodukter.
Har precis ätit färdigt denna rätt och den får en klar 4 av oss. Dock vet jag inte vad jag gjorde för fel kanske skar jag kycklingen för soprt för den fick stå inne i mer än den dubbla tiden men gott blev det när det var färdigt. Tack för en god måltid.
Kanongod tyckte vi vuxna. Barnen inte helt överförtjusta, men det blev en 4 a i snitt från familjen

Liknande recept

Guldvinnare! Imponerande "fullträff" från Italien.
99 kr